Opptak fra 02. jul 2022

Kjøkkenavdelingen

Slagverkerne i Bergen Filharmoniske orkester presenterer Kjøkkenavdelingen!

Hvem er de, de som står bakerst i orkesteret og spiller på så mange rare og spennende instrumenter? De som lager store drønn, gøye krasj og bang, og de mest majestetiske trommevirvlene? Det er slagverkerne, selvfølgelig! Og i dag er de hjemme alene i Grieghallen!

De har tatt med seg alt mulig rart og spredt det utover scenen, og de har tenkt å spille på alt sammen. Her er tamburiner, trommer og xylofoner, men også tallerkener, bakeboller og vinglass!

Visste du at dersom noe lager en lyd når det blir slått, ristet eller skrapt, da er det et slagverkinstrument? Det er helt sant, og det betyr at en slagverker kan spille på alt i hele verden! Alle de gøye instrumentene som mikses og blandes kan minne om et kjempestort kjøkken. I dag er kjøkkendøren vidåpen, og slagverkerne i Bergen Filharmoniske Orkester ønsker velkommen på besøk.

 

Kom og heng i Kjøkkenavdelingen!