Opptak fra 26. jan 2023

Mozartfest

Jan Willem de Vriend og Dejan Lazić er tilbake for å gi oss en kveld med Mozarts vakre og elegante musikk – fra operaballett via virtuos pianokonsert til en av hans store og mest populære symfonier.

Det er bare å glede seg når en av orkesterets favorittdirigenter, Jan Willem de Vriend, inviterer til Mozartfest sammen med pianisten Dejan Lazić. Mange vil huske deres morsomme versjon av Mozarts Teaterdirektøren sist sesong.

Kvelden innledes med ballettmusikk fra operaen Idomeneo, hvor handlingen baserer seg på en gammel legende: Idomeneo, kongen av Kreta, overlever en storm, og takker Neptun for at han ble reddet ved å love at han vil ofre det første levende menneske han møter på landjorden til Neptun. Dette uheldige mennesket viser seg å være hans sønn, Idamante.

Dejan Lazić er solist i en av Mozarts mest populære og virtuose pianokonserter, nr. 21, som ofte omtales som «Elvira Madigan» etter en forlengst glemt film.

Lazić tolker så den lystelige og glade Rondo i D-dur før kvelden rundes av med symfoni nr. 38, den såkalte Prag-symfonien som ble urframført i 1787 i byen som ga verket sin tittel. Symfonien har tre satser.