Opptak fra 18. nov 2021

Symphonie fantastique

Episk lidenskap i musikk.

I 1827 så den da 23 år gamle Hector Berlioz Shakespeares Hamlet i Paris. Den irske skuespilleren Harriet Smithson spilte Ophelia. Berlioz ble hodestups forelsket, men selv om han bombarderte henne med lidenskapelige brev, fikk han aldri svar tilbake. Kjærligheten fikk i stedet utløp i musikken - Symphonie fantastique, som portretterer en episode i en kunstners liv, en kunstner som hele tiden er hjemsøkt av bildet av den perfekte, uoppnåelige kvinnen.

 

HØR MUSIKK AV BERLIOZ LIVE I GRIEGHALLEN!

Hector Berlioz komponerte også den vakre sangsyklusen Les nuits d’été som framføres i Grieghallen i januar med den franske mezzosopranen Marianne Crabassa som solist.

 

Pelleas und Melisande
Torsdag 18. januar kl. 19.30
Billetter på harmonien.no