Opptak fra 27. sep 2018

Brahms: Symfoni nr. 1

Verdt å vente på!

For den musikkhistorisk bevisste Johannes Brahms var ikke symfonien en sjanger blant andre, men sjangeren han måtte beherske hvis han skulle ha håp om å erobre en plass blant de helt store komponistene. Symfonien var hellig grunn for ham. Han næret en umåtelig beundring for Ludwig van Beethovens livsverk, og følte at hvis han selv skulle begi seg inn på mesterens symfoniske enemerker, måtte det bli med en komposisjon han visste han ikke var i stand til å forbedre. Derfor ble hans første symfoni resultatet av en tyve år lang prosess.

 

HØR MUSIKK AV BRAHMS LIVE I GRIEGHALLEN!

I kommende sesong kan du, i tillegg til å høre Brahms’ fjerde symfoni, også få med deg Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester som framfører hans første symfoni.

 

Ragnhild Hemsing med BFUng
torsdag 25. april kl. 19.30
Billetter på harmonien.no