Opptak fra 04. sep 2015

Rakhmaninov: Pianokonsert nr. 3

Populær og virtuos!

Sommeren 1909 arbeidet Rakhmaninov målbevisst og som vanlig i dypeste hemmelighet, hovedsakelig i Dresden, hvor han i 1906 hadde slått seg ned med sin ektefelle og datter, men også på familiens landsted Ivanovka ved Oneg. Han ville nemlig presentere en helt ny klaverkonsert for det amerikanske publikum.

 

Det ble ikke tid til å øve inn den nye komposisjonen mens han arbeidet med partituret, og han måtte bringe med seg et stumklaviatur i lugaren på skipet som brakte ham over Atlanterhavet. Rakhmaninov urframførte sin tredje klaverkonsert i slutten av november med New York Symphony Orchestra i The New Theatre under ledelse av den tyskfødte dirigenten Walter Damrosch. 

 

HØR MUSIKK AV RAKHMANINOV LIVE I GRIEGHALLEN!

Det er i år 150 år siden Sergej Rakhmaninov ble født, og vi feirer komponisten og pianovirtuosen med en egen festival i november! I den inngår både pianokonsert nr. 2 og 3 – to av musikkhistoriens mest populære verk. Pianokonsert nr. 3 regnes som kanskje den aller vanskeligste å spille med sine kolossale tekniske krav til solisten. Her kommer det godt med å ha store hender slik komponisten selv hadde.

 

Rakhmaninovs tredje pianokonsert
onsdag 22. november kl. 19.30
torsdag 23. november kl. 19.30
Billetter på harmonien.no

 

Rakhmaninovs andre pianokonsert
onsdag 29. november kl. 19.30
torsdag 30. november kl. 19.30
Billetter på harmonien.no